Skip to main content
  • Jongvolwassenen tussen 18 en 30 jaar
  • Complexe problemen
  • Bestaande hulpverlening is niet-toereikend

 

Tussen je 18e en 30e jaar gebeurt veel. Je wordt onafhankelijk. Je maakt nieuwe vrienden. Je vindt een baan. Een huis. Een partner. Misschien krijg je wel kinderen. Tenminste, zo zou het moeten gaan. Maar wat als het anders uitpakt? Als je vastloopt? Als de problemen zich opstapelen?

Vastlopen op weg naar onafhankelijkheid

Op weg naar onafhankelijkheid kom je heel wat uitdagingen tegen. Als je werk zoekt bijvoorbeeld. Als je een relatie begint of een kind krijgt. Lukt het je om deze uitdagingen de baas te worden, dan lukt het ook vaak om een fijn, sociaal geïntegreerd en productief leven op te bouwen.

Het helpt als je daarbij hulp krijgt van familie en vrienden. Maar zulke steun is niet voor iedereen vanzelfsprekend. En dan kan het zomaar gebeuren dat je vastloopt.

Bestaande zorg werkt vaak niet

Veel jongvolwassenen die vastlopen, vinden geen oplossing binnen de bestaande zorg. Ze beginnen een traject en haken af. Ze vermijden zorg. Of ze komen er gewoonweg niet voor in aanmerking.

Wat het niet makkelijker maakt, is dat er vaak sprake is van complexe psychiatrische problematiek. Daarnaast kampen mensen vaak ook nog met verslaving, dakloosheid, of agressieproblemen. Of ze zitten in de criminaliteit. Al die problemen versterken elkaar.

 

Weer grip op je leven krijgen

Aan jongvolwassenen die met zulke problemen worstelen, bieden wij begeleiding. Ben jij tussen 18 en 30? Stapelen problemen zich op en kun je het niet meer aan? Vind je geen oplossing in de bestaande hulpverlening? Dan helpen wij je om weer grip te krijgen op je leven.