Skip to main content
  • Samen psychische klachten aanpakken
  • We helpen bij praktische problemen
  • Jouw netwerk benutten

 

Problemen komen zelden alleen. Nog sterker, ze hangen vaak met elkaar samen. Stel je voor dat je relatieproblemen hebt. Dan beïnvloedt dit je gevoelens, je gedachtes, je gedrag. Dit kan er weer voor zorgen dat je bijvoorbeeld op je werk problemen krijgt. Zo kun je in een negatieve spiraal terechtkomen. Je gaat steeds slechter in je vel zitten. Je krijgt het gevoel dat je vastloopt. En je krijgt last van psychische klachten.

Hulp bij psychische klachten

Als je psychische klachten ervaart, kun je bij PBbender terecht. Wij plakken geen label op je en we praten niet over stoornissen. In plaats daarvan kijken we samen met jou naar je mogelijkheden en helpen je om beter om te gaan met jouw psychische klachten. Samen met jou onderzoeken we je eventuele kwetsbaarheden en werken we aan het ontwikkelen van oplossingen en nieuwe vaardigheden. Als je daarnaast een behandeling wilt, dan begeleiden we je naar een door jou gekozen behandelteam. We denken met je mee, want we zijn goed op de hoogte van welke behandelingen passen bij welke klachten.

Praktische problemen samen aanpakken

Ook als je vragen veel praktischer van aard zijn, kun je bij ons terecht. Bijvoorbeeld als je weer overzicht wilt krijgen over je financiën. Als je hulp nodig hebt bij het vinden van een dagbesteding of een baan. Als je moeite hebt met structuur, met het vinden of behouden van een huis of een sociaal netwerk. Hoe moeilijk de situatie ook is, samen werken we aan verbetering. We richten ons daarbij op wat voor jou werkt – we bieden altijd maatwerk. Bij jou thuis, of op een plek waar jij dat wil.

 

Jouw netwerk betrekken

Het heeft onze voorkeur om altijd jouw eigen netwerk te betrekken bij de begeleiding en samen te werken met andere instanties en organisaties die bij jou betrokken zijn. Daarover gaan we samen in gesprek en maken we afspraken met elkaar.